עורך דין צו הגנה | וצו הטרדה מאיימת

עורך דין לצו הגנה וצו למניעת הטרדה מאיימת – 

הסבר כללי : 

המונח 'הטרדה' מופיע בחיקוקים מסוימים, בין היתר ניתן למצוא את המנוח בפקודת הנזיקין, בחוק העונשין, בחוק הגנת הפרטיות ובחוק למניעת הטרדה מאיימת. 

במאמר זה, נדון במניעת הטרדה, בהתאם לחוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001 (להלן: 'החוק') שכן מדובר בחוק שמקורו וסדר דינו הינו במשפט האזרחי, כאשר נדבר על צו הגנה הרי שמדובר בהליך שהוא מתנהל בבית משפט לענייני משפחה.

מה ההבדל בין צו הגנה לצו למניעת הטרדה מאיימת : 

עורך דין לצו הגנה –  עסקינן בבקשות הקשורות לתא המשפחתי ומקור הנורמטיבי הרלוונטי הוא  חוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991 חוק זה כשמו נועד למנוע מקרי אלימות, איום, הטרד כדי לספק מענה דחוף למקרים אלה בתא המשפחתי, הלכה למעשה הליך זה הינו חסוי. 
עורך דין צו למניעת הטרדה מאיימת – הליך זה נדון בהתאם לחוק הטרדה מאיימת, והוא כולל בתוכו את מקרי ההטרדה, איומים, אלימות ועוד שאינם קשורים לתא המשפחתי, הליך זה הינו פומבי לרב.  צו הגנה והטרדה מאיימת נועדו לטפל באותם מקרים רק ביחסים שונים, לכן יש לדעת לאיזה בית משפט להגיש את הבקשה. 

מעיסוק יומי בהלכים אלה, נקדים ונציין  כי ההליך דנן שונה במהותו הכללית, מהליך "אזרחי" רגיל, שכן בהליך למניעת הטרדה וצו הגנה,  בית המשפט לא בחונים שאלות קונקרטיות ולא קובעים מסמרות, שאלות חוזיות, כספיות וכיו"ב שבד"כ הסכסוך שבהם הלכה למעשה מוביל לפתיחת ההליך – בית המשפט דן בשאלה האם הייתה הטרדה מאיימת על האדם, בדיון זה גם בית המשפט פועל בדרך שונה, הדיון מהיר לרבות סדר הדין והצגת הראיות.   

ראה ה"ט 4000-11-14  "הבירור לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת נעשה בתוך פרק זמן קצר ביותר, על יסוד בקשה ואפילו בלי תגובה לרוב, ובמתווה דיוני שניתן להגדירו כרופף בעליל יחסית לסדרי הדין האזרחיים הרגילים. הוא אינו נועד לקביעת ממצאים עובדתיים באותו מתווה קפדני שהדבר נעשה בהליכים הנפתחים בהגשת תובענה ומתבררים כסדרם. ההליך נועד לעצור הטרדות, הא ותו לא. הוא אינו מתאים אפוא להתמודד עם סכסוכים שכאלה". והיות והדיון כך על העורך הדין והצדדים לדעת הכיצד לנהל הליך זה לאשורו.

באופן כללי נציין שמוגשות לבתי המשפט בקשות למניעת הטרדה מאיימת באופן יחסית רחב של סכסוכים. למשל : סכסוכי שכנים, סכסוכים על בסיס כלכלי/עסקי שעלו לכדי הטרדה, איומים כלפי אנשי ציבור בשל מעמדם ועוד – יש לשים לב שלא כל סכסוך עסקי או סכסוך אחר פתרונו יהיה בהגשת בקשה למניעת הטרדה מאיימת. במילים אחרות רק מקריי הטרדה שעונים על הוראות החוק.

צו למניעת הטרדה מאיימת – מטרת החוק.  

מטרת החוק מוגדרת בסעיף 1, המורה בזו הלשון: "מטרת חוק זה היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו"

ב- ע"פ 526/90 עו"ד שרגא בלזר נ' מדינת ישראל – בית המשפט דן בין היתר, בפירוש למונח 'הטרדה' מבלי לקבוע רשימה סגורה וממצה:

"הטרדה כוללת, לצורך ענייננו, כל פנייה אל אדם בדיבור או במעשה שיש בו כדי לטרדו ממנוחתו או מעיסוק באותם עניינים שהוא בוחר לו מרצונו. הדבר כולל, בין היתר, פניות טלפוניות המעמיסות על זמנו, צלצולי סרק בדלת או בטלפון, מעקבים גלויים או נסתרים, צעידה בעקבות אדם, עריכת משמרות, פניות אליו כדי שישוב ויבחן טענותיו והאשמותיו, בייחוד בלוויית איום מוסווה ששמו או משרתו ייפגעו, לרבות הזמנתו למקום שלא ביוזמתו בקשר לעדותו ודברים כיוצא באלה, שיש בהם כדי להעסיק אדם בעניינים, שאינם אלא, כלשון העם, בלבול מוח גרידא"   

ההליך המשפטי בצו הגנה והטרדה מאיימת? 

מבקש הצו יוגדר כ – 'מבקש' והאדם שמבוקש נגדו הצו יוגדר כ – 'משיב'. על המבקש להגיש בקשה מסודרת ומנומקת, שמגובה בראיות לדבר ההטרדה לה הוא טוען. על פי רב, הדיון בבקשה ידון עוד באותו יום הגשת הבקשה. 

דיון זה(הדיון הראשון בבקשה) יתנהל על פי רב, במעמד צד אחד(במעמד מבקש הצו) ועל בית משפט להשתכנע לכאורה שהבקשה מגלה הטרדה מאיימת – שאם לא כן, בית משפט ידחה את הבקשה על הסף. ככול ויש די ראיות בית המשפט בית המשפט יקבל את הבקשה לצו במעמד צד אחד. משניתן הצו למניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד, יתקיים הדיון בנוכחות שני הצדדים, בהקדם האפשרי ולא יאוחר משבעה ימים מיום מתן הצו. 

אילו תנאים משפטיים ניתן לקבוע בצו מניעת הטרדה מאיימת:   

סעיף 5 לחוק, מורה בין היתר:  

  1. להטריד את הנפגע, בכל דרך ובכל מקום; 
  2. לאיים על הנפגע;
  3. לבלוש אחר הנפגע, לארוב לו, להתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או לפגוע בפרטיותו בכל דרך אחרת; 
  4. ליצור עם הנפגע כל קשר בעל פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר;
  5. להימצא במרחק מסוים מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות;
  6. לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן לו מטעם רשות ביטחון או רשות אחרת מרשויות המדינה.

האם מומלץ לפנות בהליך מניעת הטרדה מאיימת ובצו הגנה ?

ככל ואת חש איום לשלוות חייך, לפרטיותך, לחירותך או לגופך – אל תהסס, ופנה לעורך דין כדי למנוע מצב זה. 

צו למניעת הטרדה מאיימת נועד להבטיח שמירה על שלומו ובטחונו של האדם ורכשו. הצו יכול להבטיח ככל הניתן שהאדם יפסיק  את איומיו והטרדותיו – מהרגע שבית המשפט קיבל את הצו למניעת הטרדה מאיימת  והאדם שהוצא נגדו הצו מפר את הוראותיו ראשי שוטר לעוצרו בהתאם לדין.

כמה זמן תקף הצו למניעת הטרדה מאיימת:

תוקף של צו מניעת הטרדה מאיימת לא יעלה על שישה חודשים – בית המשפט רשאי להאריך את תוקף הצו לתקופה כוללת שלא תעלה על שנה. ובנסיבות מיוחדות שיפורטו, בית המשפט ראשיי להאריך את תוקפו של הצו לתקופה כוללת שלא תעלה על שנתיים.   

הגשת בקשת סרק למניעת הטרדה מאיימת וצו הגנה : 

שימו לב, ככל ויעלה בפני בית המשפט שבקשתכם לצו למניעת הטרדה מאיימת הינה בקשה סרק קנטרנית ראשי בית המשפט לפסוק נגדכם פיצוי לטובת המדינה ולטובת הצד הנפגע "בשיעור שימצא לנכון" (שימו לב) ו/או פיצוי 'נאות' לאדם שנפגע מהבקשה. 

לכן אנו ממליצים לפנות לעורך דין שמתמחה בתחומים אלה שבטרם הצו יבחן שאכן מדובר באירוע שמצריך בקשה. וזה בשים לב למסגרת דחיפות נסיבות המקרה.  

צו הרחקה נגד הורה – צו הרחקה נגד אח ובן זוג

ניתן להוציא צו הגנה והרחקה נגד בן משפחה. ככל ואתם חשים מאוימים, מוטרדים, וחשים סכנה פנו למשרדנו לקבל ייעוץ שוטף בתחום. הצו נועד למנוע מקרים אלה. 

לשיחה ישירה עם עו"ד גיא חי, חייגו:

הבהרה : מטרת הכתובים באתר אינם בשום אופן לשם יעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית, והשימוש בהם באחריות בלעדית של הקורא.
הכתובים באתר מהווים תיאורים כלליים בלבד ובלתי מחייבים. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמחה בתחום.

לקביעת ייעוץ התקשרו

או השאירו פרטים

פרטי התקשרות

שעות פעילות

נא מלאו פרטים ונציגנו יצרו עמכם קשר בהקדם